Nu kommer BoKlok till Östersund!

Illustration på enrumslägenhet, BoKlok.

Spännande och unika experiment med formpressning av näver i Sliperiets 3D-verkstad inom innovationsprojektet +Project bidrar till utvecklingen av nya material inom arkitektur, design och bygg.

Boklok har tidigare byggt bostäder i Östersund och planerar nu att bygga 44 lägenheter på Odenvallen. Säljstarten kommer att ske våren 2018. Beräknad inflyttning i de nya husen är våren 2019.

-  Bostäderna byggs på ett rationellt och väl beprövat vis i väderskyddad fabrik. På det viset minskar vi påverkan på miljön och skyddar husen från väder och vind. Med en träfasad i ljusa kulörer, grönskande innergård och ett centralt läge är vi stolta över att få presentera BoKlok Rinken, säger Johan Permansson Reuterberg projektledare BoKlok

I närheten av bostadsområdet ligger Östersunds travbana, Storsjöbadet och Folkets Hus. Bredvid området ligger en mindre idrottsplan som vintertid spolas upp för skridskoåkning och på sommartid används planen för tennisspel. I närområdet finns ett flertal matbutiker och restauranger. Förutom promenad/cykelavstånd till centrum finns ett flertal busslinjer strax utanför huset.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Bostäderna kommer att säljas som bostadsrätter och fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst.

Källa:BoKlok