Ramirent leverantör när ABB får nytt lågspänningslaboratorium

ABB:s nya lågspänningslaboratorium i Västerås. Foto: ABB

När Aros Bygg & Förvaltning ska bygga ABB:s nya lågspänningslaboratorium i Västerås är det Ramirent som har fått uppdraget som helhetsleverantör av maskiner, moduler och andra produkter och tjänster. Laboratoriet beräknas vara klart under 2019.

Det var den 30 november som det första spadtaget togs. Byggvolymen är på 90 miljoner kronor och en av de största infrastruktursatsningarna som ABB Sverige gör på senare år. Laboratoriet kommer att bli 1 200 kvadratmeter stort.

– Det här bygget blir det tredje projektet vi gör som leverantör till Aros Bygg & Förvaltning och vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet, säger Jonas Söderkvist, vd på Ramirent.

Vid bygget av lågspäningslaboratoriet är Aros Bygg & Förvaltning huvudentreprenör medan ABB levererar all elektrifiering, ställverk, transformatorer och styrsystemet 800xA. Ramirent är helhetsleverantör till Aros Bygg & Förvaltning när det kommer till moduler, byggställningar, stora och små maskiner, säkerhetsutrustning och andra produkter ur Ramirents sortiment, till det här projektet.

–Vi har jobbat tillsammans med Aros Bygg & Förvaltning i knappt två år nu och känner oss trygga med varandra. Det är kul att se hur uppdragen växer och tar det som ett bevis på att de är en nöjd kund, säger Anneli Egelstad, säljare på Ramirent i Mälardalen.

Ramirents första projekt tillsammans med Aros Bygg & Förvaltning är S7, en hotell- och kontorsbyggnad vid Västerås station, som kommer att stå färdig nu under våren.

Källa:Ramirent