Busstrafiken påverkas när Nobelvägen i Malmö byggs om start den 1 mars

Bild:Skånetrafiken/Hållplats Falsterboplan stängs i båda riktningar under ombyggnaden av Nobelvägen. Närmaste hållplatser blir Nobeltorget och Södervärnsplan

Den 1 mars börjar Malmö stad bygga cykelbana på Nobelvägen. Bussarna på linje 3 kan fortfarande köra på Nobelvägen, men får flyttade hållplatser och det finns en stor risk för förseningar.

− Vi uppmanar våra kunder att resa lite före eller efter rusningstid om det går och att börja resan i god tid. Det blir bökigt ett tag, men när det är klart blir det både enklare och säkrare att ta sig fram till busshållplatsen, säger Anastasia Permiakova, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

”Ställ bilen när det går”

Malmö stad bygger om Nobelvägen i etapper. Den första etappen börjar 1 mars och beräknas pågå till senhösten. Etappen omfattar sträckan mellan Spårvägsgatan och Spånehusvägen. Under arbetet stängs två av fyra körfält. Det blir ett körfält i varje riktning.

− Många ska fram på mindre yta. Tillsammans kan vi minska köerna och göra resan enklare genom att ställa bilen när det är möjligt och istället ta bussen, betonar Anastasia Permiakova.

Så flyttar hållplatserna från klockan 05.00 den 1 mars:

Hållplats Falsterboplan stängs i båda riktningar. Närmaste hållplatser är Södervärnsplan och Nobeltorget.

Hållplats Nobeltorget stängs i båda riktningar. Nya tillfälliga hållplatser sätts ut på nära avstånd.

Hållplats Södervärnsplan stängs i riktning mot Värnhem. En tillfällig hållplats sätts ut på Spårvägsgatan.

Hållplats Spånehusvägen stängs i riktning mot Södervärn. Närmaste hållplats är Sorgenfri.

Bifogad karta visar var hållplatserna finns under ombyggnaden.

Skånetrafikens hållplatsvärdar kommer i rusningstid att finnas till hands på berörda hållplatser och hjälpa alla att hitta rätt; den 28 februari på Nobeltorget, och den 1−2 mars samt 5 mars vid hållplats Södervärnsplan, Nobeltorget och Spånehusvägen.

Information om hur busstrafiken påverkas under ombyggnaden finns även på skanetrafiken.se/nobelvagen

Källa:Skånetrafiken