Offentligt byggande

OFFENTLIGT BYGGANDE

Tornstaden bygger modernt äldreboende på Öckerö

Tornstaden har fått förtroendet att bygga ett nytt toppmodernt äldreboende för Öckerö kommun. Det kommer att skapas 48 lägenheter samt gemensamhetsytor i en miljö med upplevelser för alla sinnen. Byggstart kommer att ske under våren och inflyttning är planerad till årsskiftet 2019/2020.

Läs mer

ANNONS:

ANNONS:

ANNONS:

ANNONS:

ANNONS:

OFFENTLIGT BYGGANDE

​SigtunaHem tar första spadtaget

Nu sätter byggandet igång på ytterligare ett kvarter i Sigtuna stadsängar.

SigtunaHem börjar bygga sitt kvarter, Silverskatten, och det firas inte med det traditionella spadtaget utan istället med ett cineastiskt spadtag om man så vill med filmen "Första spadtaget"

Läs mer

ANNONS:

Fastighet

Välkommen till ett annorlunda spadtag för Brf Fjällvyn i Kiruna

Den 26 februari sker den officiella byggstarten av Riksbyggens Brf Fjällvyn i Kiruna, det första projektet i den tioåriga satsningen på nya bostadsrätter i Malmfälten. Det blir ett spadtag utöver det vanliga med ett unikt framträdande av Kirunakören Vox Arctica med solister från Folkoperan i Stockholm i en magnifik ljus- och ljudupplevelse. Och alla Kirunabor är inbjudna att delta!

Läs mer
OFFENTLIGT BYGGANDE

Renovering lyfter Hotel Riverton i centrala Göteborg mot nya höjder

Hotel Riverton beläget i området, Skeppsbron, i centrala Göteborg planerar en omfattande renovering och ombyggnation med start under 2018. Skeppsbron är ett område under stor utveckling där fokus ligger på att skapa en ny mötesplats för göteborgare vid vattnet. Området som beräknas vara fullt utbyggt vid 2025 kommer bland annat få ett attraktivt kajstråk, 450 nya bostäder och ca 30 000 kvm lokalytor för butiker, restauranger och kontor.

Läs mer
OFFENTLIGT BYGGANDE

Nytt Comfort Hotel i Umeå

Sommaren 2018 slår dörrarna upp till ytterligare ett Comfort Hotel i Umeå. Hotellet är resultatet av ett franchiseavtal mellan Nordic Choice Hotels och Hilding Hotel Group. Det 150 rum stora hotellet vid Renmarkstorget i Umeå beräknas öppna sommaren 2018.

Läs mer
OFFENTLIGT BYGGANDE

Växjö kommun bygger ny återvinningscentral

Idag beslutade kommunfullmäktige att det ska byggas en ny återvinningscentral i Växjö kommun. Återvinningscentralen ska byggas på Norremark och placeras ungefär 100 meter norr om den nuvarande sorteringshallen. Så snart den nya återvinningscentralen är klar kommer den gamla att byggas om till återbruksby.

Läs mer