Arkitektur

ANNONS:

ARKITEKTUR

Humanistisk Teater i Uppsala av White får Plåtpriset 2018

Plåtpriset ges till ett projekt där metallens egenskaper och uttryck tillvaratagits i ett framgångsrikt arkitektoniskt utförande. Juryn för Plåtpriset har i år prisat Humanistisk teater för "en byggnad vars fasad har givits ett mångfacetterat uttryck med ett framåtlutat och transparant yttre, tillåts visionens om det öppna och goda samtalet arbeta sig inifrån och ut".

Läs mer

ANNONS:

ANNONS:

ARKITEKTUR

Täby kommun bjuder in till arkitekttävling för Tibble-Åvatriangeln

- Vi hoppas att tävlingen ska locka de främsta arkitekterna som på bästa sätt lyckas kombinera byggnader med landskapsarkitektur i en spännande, innovativ och hållbar miljö. Ett prestigeuppdrag, som ska utveckla Tibble-Åvatriangeln till ett kluster med lärande och innovation som förtecken och plats för utbildning, kontor, idrott, kultur och bostäder, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden och ordförande i arkitekttävlingens jury.

Läs mer

ANNONS:

ANNONS:

ANNONS:

ARKITEKTUR

Scheiwiller Svensson skapar ny konserthall i Dalarna

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har fått i uppdrag av Rättvik Event AB att rita en ny teater- och konserthall i centrala Rättvik. Den nya hallen byggs i anslutning till Rättvik Arena och kommer att ha en publikkapacitet på 1000 personer. Förutom kulturevenemang kommer hallen även att kunna transformeras till en sporthall för volleyboll och innebandy.

Läs mer
ARKITEKTUR

Skellefteå kulturhus till final i MIPIM Awards 2018

Som enda svenska projekt har Skellefteå kulturhus, ritat av White, gått vidare till final i prestigefulla MIPIM Awards 2018, i kategorin Best Futura Project. Skellefteå kulturhus är en helt ny mötesplats i staden för konst, teater och litteratur. Dessutom tar ett nytt hotell plats i det som blir Nordens högsta trähus.

Läs mer
ARKITEKTUR

Årets klättrare – Tumba Centrum

Tumba Centrum har röstats fram som näst bäst i kategorin ”Årets klättrare” i Evimetrix årliga kundundersökning* gällande Stockholmarnas favoritcentrum. Kategorin behandlar det centrum som har haft den bästa utvecklingen av sitt NKI (Nöjd Kund Index).

Läs mer
ARKITEKTUR

White på STHLM Furniture & Light Fair

6-10 februari är det återigen dags för en årlig höjdpunkt i designbranschen då STHLM Furniture & Light Fair går av stapeln på Stockholmsmässan. White medverkar som tidigare år med rad nyheter och projekt inom möbler och inredning. Vi visar även några av våra internationella projekt på Sveriges Arkitekters utställning Aiming for democratic Architecture.

Läs mer
ARKITEKTUR

Vi ritar Sundsvalls nya resecentrum !

Det nya resecentrumets främsta uppgift är att knyta samman regional busstrafik och tågtrafik i ett sammanhållet stationsområde. Men det har även som syfte att knyta ihop stadsdelar söder om järnvägsspåren med stadsdelar kring hamnen och stenstaden.

Läs mer
ARKITEKTUR

Ombyggnationen av Gustaf Vasa kyrka nominerat till Årets Bygge

Renoveringen av Gustaf Vasa kyrka är landets största sedan 60-talet och har genomförts på tid och inom budget. Kyrkan uppfyller nu moderna krav på uppvärmning, brandssäkerhet, tillgänglighet och arbetsmiljö. Kistbärarna slipper ta trapporna och norra Europas främsta nybarockkonstverk är räddat för eftervärlden. Dessutom har kyrkans fasad och bänkar fått ny kulör, nya golv och fönster.

Läs mer